Zelfverzekerd voor de klas

Herken je dit?

Herken je dit?

beeldcoaching
$

Geen moment kun je de teugels laten vieren in je groep en aan het eind van je werkdag is alle energie uit je getrokken, want er is constant onrust en lawaai in de groep. Je voelt je steeds meer een politie-agent in de klas, die constant de ruzies van de kinderen onderling moet oplossen.

$

Veel van de overige taken blijven steeds meer liggen en je hebt eigenlijk totaal geen puf meer om nog leuke lessen voor te bereiden. Je voelt de druk op jezelf steeds meer toenemen.

$

’s Nachts lig je wakker, omdat je voor de zoveelste keer een rotdag hebt gehad. Je vraagt je af wat je verkeerd doet. Ligt het nu aan jou of ligt het aan de groep dat je er geen grip op hebt. Hoe moet dat nu als je straks een observatie van je directeur en/of ib’er krijgt?

$

Nu je zelf de verantwoordelijkheid voor een groep hebt, mis je het om met iemand te sparren. Doe je wel de juiste dingen of zie je belangrijke dingen over het hoofd? Je voelt je steeds onzekerder worden en denkt dat het komt omdat je nog niet zo veel ervaring hebt.

$

Binnen en buiten de klas begin je steeds meer te mopperen en je positieve instelling verdwijnt steeds meer op de achtergrond. Het begint je collega’s, familie en vrienden ook steeds meer op te vallen.

Wat zou het heerlijk zijn wanneer

N

Je niet de hele dag die strenge juf hoeft te zijn die je eigenlijk niet wilt zijn en je aan het einde van je werkdag nog voldoende energie over hebt, om je werk af te maken en nog andere dingen kunt doen.

N

Je niet steeds die enorme druk op jezelf voelt en tijd hebt om leuke lessen te bedenken voor je leerlingen.

N

Je ’s nachts lekker kunt slapen, omdat je niet constant ligt te piekeren over wat je verkeerd hebt gedaan en wat je moet doen om weer grip op je groep krijgen.

N

Je de juiste handreikingen en tools in handen hebt om een fijne en positieve sfeer in jouw groep te creëren. Je ligt er niet wakker van wanneer je directeur en/of ib’er aankondigen dat ze bij jou in de klas komen kijken.

N

Je zeker weet dat je genoeg kennis en vaardigheden in huis hebt om de groep als een positieve en ervaren leerkracht te kunnen draaien.

Is dit wat jij heel graag wilt?
Meld je dan aan voor het coachtraject “Zelfverzekerd voor de klas”

helpen-coachen

Je hoeft het niet allemaal alleen te doen

Tijdens dit traject zoomen we specifiek in op jou en jouw groep en op welke taal jij en je leerlingen spreken. Je krijgt inzicht in je eigen handelen en het gedrag van je leerlingen. We werken niet aan de perfecte les, maar wel aan de voorwaarden, zodat jij les kunt geven op de manier waarop jij dat heel graag wilt en weer ontspannen en positief voor de klas kunt staan.

Ben je er klaar voor om dit samen te doen?
Schrijf je dan in voor het coachtraject “Zelfverzekerd voor de klas”

Veelgestelde vragen

Uit hoeveel sessies bestaat dit traject?
Over het algemeen zijn 5 sessies voldoende om weer ontspannen en zelfverzekerd voor de klas te staan
Worden de kosten van de coaching vergoed?
De coaching wordt in de meeste gevallen vergoed door de werkgever.
Ook kun je met je directeur overleggen of de coaching vergoed kan worden vanuit het scholings- en/of duurzame inzetbaarheidsbudget dat voor jou beschikbaar is.
Ik sta al een aantal jaren voor de klas, maar vind het nog steeds lastig om met bepaalde leerlingen om te gaan. Is de coaching dan ook geschikt voor mij?

Natuurlijk! Je bent van harte welkom. Wanneer jij het gevoel hebt dat het bij jou in de groep niet lekker loopt en veel tijd kwijt bent met gedoe in de klas, is dit zeker ook geschikt voor jou.

Wanneer start het coachtraject?

We starten wanneer jij wilt. Dit kan op ieder willekeurig moment in het schooljaar!

Is het een groepstraject?

Nee, de training is individueel en toegesneden op jouw eigen, specifieke situatie.

Ik woon niet bij jou in de buurt, kan ik dan toch door jou gecoacht worden?

Jazeker kan dit.
We kunnen een groot gedeelte online doen, maar mocht het nodig zijn om elkaar live te ontmoeten, is daar altijd wel een oplossing voor te vinden.

Kunnen alleen leerkrachten zich aanmelden?

Ik werk in opdracht van leerkrachten, directies en/of besturen. Mochten er binnen jouw school en/of bestuur meerdere collega’s coaching nodig hebben, dan kunnen ook directies en besturen zich aanmelden.