Voor de werkgever

Maak jij je ook zorgen over het verloop en mogelijk uitval van je team? Lig je regelmatig wakker als je nadenkt over jouw team, het mogelijke uitval en het lerarentekort? Je bent niet de enige en je zorg is terecht. Uit onderzoek is gebleken dat 25 % van de startende leerkrachten binnen 3-5 jaar weer verdwenen is uit het onderwijs.

Is dit herkenbaar voor jou?

N

Je moet telkens weer alle zeilen bijzetten om je formatie weer rond te krijgen.

N
Je zet startende leerkrachten in om de gaatjes gevuld te krijgen, maar eigenlijk zou je ze die mooie start en inwerkperiode willen geven die ze verdienen, ook omdat je weet dat je hiermee de uitval beperkt en de kwaliteit van het onderwijs kunt waarborgen.
N
Je zou zo graag een aantal leerkrachten meer begeleiding willen geven, maar je hebt geen idee waar je de tijd vandaan zou moeten halen.
N
Je wilt bij je IB’er niet nog meer werk neerleggen want ook deze agenda is overvol.
N
Je wil liever geen onderwijsassistent voor de klas zetten maar soms heb je gewoon geen keus en zou je anders kinderen naar huis moeten sturen.
Wat je nodig hebt is iemand die jou kan helpen om je team te ondersteunen zodat uitval onder je leerkrachten beperkt wordt en de kwaliteit van je onderwijs gewaarborgd blijft. Dat is waar ik je bij kan helpen.
Gretha Meijer - Coach voor startende leerkrachten.jpg
Personage rose

Met mijn ruime ervaring en expertise binnen het regulier en speciaal (basis) onderwijs weet ik waar de knelpunten zitten bij leerkrachten. Ik weet wat er speelt en leeft op de werkvloer en kan hierdoor heel goed aansluiten op de praktijk.
Ik coach en begeleid jouw leerkrachten, zodat zij met vertrouwen en voldoening hun werk kunnen doen.
Leerkrachten werken aan hun professionele ontwikkeling, krijgen zicht op de (lastige) processen in hun groep en kunnen professioneel naar zichzelf en hun groep kijken.

Op deze manier beperk je het verloop binnen jouw team, staan jouw startende leerkrachten goed opgeleid en basisbekwaam voor de klas en kun jij in stijgende lijn jouw gewenste kwaliteit en doelen met je school behalen.
Je leerkrachten gaan weer met meer plezier en enthousiasme naar hun werk.

Benieuwd wat ik voor jou en je team kan betekenen? Plan dan geheel vrijblijvend een afspraak.